House in Cala Ambolo A VIEWPOINT WITH MULTIPLE ORIENTATIONS

Jávea (Alicante) Under construction Sup. 700 m²

Located in a beautiful natural setting, on top of a cliff with panoramic views of great landscape value, on the one hand facing the Cala Ambolo, and on the other side facing the Bay of Granadella, in Javea. The house stands as a viewpoint to the open sea in multiple directions.

The House is strategically positioned so that the best views of the plot can be seen.

Ramón Esteve

Location

In order to make the most of this unique site the house is made from elements which have been carefully chosen, where the views of the different rooms face the visual points of interest in the plot, in order to generate spaces of interest and impact, in every one of its facades.

The housing is supported on a plinth of stone that anchors it to the ground.

Access is by the bottom of the plot, through a stairway, so that the House is at the top, resting on a stone base built into the ground, oriented to the north along with combined flared stone with large glass planes. It has a terrace that opens to the garden access, with typical Mediterranean vegetation, pine trees, citrus and olive trees, with the Bay of la Granadella as landscape in the background.

The south terrace is topped off with an infinity pool, of longitudinal form and molds it self on to the Cliff of the Cala Ambolo. This view is framed by a large glass façade.

Infinity Pool

The front area of the terrace is formed by a large platform and an “infinity” swimming pool of linear measurements and fragments that rests on the Cala Ambolo . This orientation is framed by a large glass façade. In order to liberate the space of structural elements that spoil the pleasant views over the sea, the carpentry used in the division of glass is structural. The terraces are protected with large metal cantilevers.

Interior

The interior is treated as a continuous and fluid space, where from any point you can obtain different visuals of the outside. The double height living room gives the home a larger scale and magnificence. On the ground floor are the day areas, while bedrooms are situated on the first floor joined by a continuous patio that setbacks on the swimming pool.

In addition, the interior of the housing has been designed entirely by Ramon Esteve Studio. The materials and the color gamut used to provide the home the typical freshness of a Mediterranean house.
All fixed furniture has been designed specifically for the home, from the Kitchen Island, and cabinets, up to the closets, bedrooms and bathrooms.

Integrated lighting

Lighting is integrated into the projected architecture and the furniture, so that it promotes the intentional power of its distinctive fragmented forms.

 

  • Architect

    Ramón Esteve

  • Collaborating Architects

    Anna Bosca

    Estefanía Pérez

    Víctor Ruiz

    María Martí

  • Technical Architect

    Emilio Pérez

  • Collaborators

    Tudi Soriano

     

  • Constructor

    NUAM Levante

  • Project Manager

    Oscar Rivas
    Miquel Gómez Romero

  • Plans