Oslo House CONCRETE BLOCK

Alicante 2018 Sup. 448.57 m²

The Oslo House is placed on a mountainside, in a residential state surrounded by pine trees and vegetation.

Concrete Block

The dwelling is composed of two overlapping bodies that are set back in order to generate a play of light and shadow. This play is reinforced by the openings in the floor slabs, which lean on a stone base adapted to the steep slope of the mountain.

The house opens widely as a viewpoint towards the sea, in contrast to the privacy provided by the rear façade, which includes the entrance to the house.

The house lies gently on the ground, by means of a stone base adapted to the mountainside slope. The floor slabs have got openings that allow natural light inside, thus improving the link between interior and exterior.

Materiality

The coldness given by the materials of the walls contrasts with the warmth of the interior caused by the use of large wooden surfaces.

 

The structure is displayed on the façade, so we enter the house walking on the slabs. The ground floor has been extended to create an outdoor living pool, completed by a swimming pool which blends with the horizon.
  • Architect

    Ramón Esteve

  • Collaborating Architects

    Anna Boscà
    María Martí
    Francisco Palomo

  • Technical Architect

    Emilio Pérez
    Carolina Tarazona

  • Collaborators

    Tudi Soriano

  • Constructor

    COVISAL FUTUR SL

  • Photography

    Mariela Apollonio

  • Audiovisual

    Alfonso Calza

  • Music

    Henry Holzwarth

    Papu Sebastian

  • Plans