TWINS

SYMMETRICAL SPACES

localition | Valencia, Spain
year| 2017
area |  200 m2

Located in a building from the thirties in the town centre of Valencia, the Twins apartments are based on symmetric floor plans that share an interior patio and a staircase.

The container’s original features are perfect due to the lavish height of the ceilings, the wide windows and the natural light provided.

The design’s idea began with the will to create two cutting-edge dwellings with state-of-the-art technology systems and to integrate them in a building with a historical value. In order to do so, the window frames have been restored maintaining their original style.

“The two apartments have been designed at the same time following the same design codes, although the result for each one of them is unique because they use independent criteria for colours and materials”, Ramón Esteve.

DIFFERENT
MATERIALS

A balanced but unique palette of materials has been selected for each dwelling, in such a way that the wooden floors have the same tones than the metallic taps, glass panes and smoked mirrors. New materials have been used in the kitchen, such as metal or special matt-lacquered boards or solid countertops.

SUBTLETY
Y SINGULARITY

The living-dining room is opened to the kitchen, being the space they share subtly divided just by a change of material on the floor. The retractable doors of the kitchen cabinets can hide all the appliances and generate a calm, ordered space.

The linear lighting is hidden and integrated in the design of both apartments, in such a way that it generates different ambiances. Singular lamps are also used at certain points of the house, such as the hall or the dining room.

HISTORY
& TECHNOLOGY

The layout has been adapted to take advantage of the existing conditions, thus generating wide, light spaces. The circulations are arranged by a longitudinal corridor that connects all the rooms.

The main bedrooms, with their own bathroom and dressing room, are placed on the opposite side of the apartment. The furniture, from the upholstered headboards to the toilet furnishings, has been custom-designed to fit in the set.

PROJECT
CREDITS

Design

Ramón Esteve

Collaborators

Isabel Meyer
María Martí
María Parra
Tudi Soriano

Technical Architect

Emilio Pérez
Carolina Tarazona

Constructor

COVISAL FUTUR SL

Production and audiovisual

Alfonso Calza

Music

Henry Holzwarth, Papu Sebastian

Project

2016

Are you interested in Design Culture? Sign up to our newsletter

Name*
E-mail*
 

Please leave this field empty.

Are you interested in Design Culture?

Sign up to our newsletter

Name*
E-mail*
 

Please leave this field empty.

Leave us your contact details.

This site uses cookies to improve and optimize the user experience.

DO YOU AGREE?

Read cookies policy