OSLO
HOUSE

CONCRETE
BLOCK

location | Alicante
year | 2018
area | 448.57 m2

The Oslo House is placed on a mountainside, in a residential state surrounded by pine trees and vegetation.

CONCRETE
BLOCK

The dwelling is composed of two overlapping bodies that are set back in order to generate a play of light and shadow. This play is reinforced by the openings in the floor slabs, which lean on a stone base adapted to the steep slope of the mountain.

The house lies gently on the ground, by means of a stone base adapted to the mountainside slope. The floor slabs have got openings that allow natural light inside, thus improving the link between interior and exterior.

The house opens widely as a viewpoint towards the sea, in contrast to the privacy provided by the rear façade, which includes the entrance to the house.

MATE
RIALI
TY

The coldness given by the materials of the walls contrasts with the warmth of the interior caused by the use of large wooden surfaces.

 

The structure is displayed on the façade, so we enter the house walking on the slabs. The ground floor has been extended to create an outdoor living pool, completed by a swimming pool which blends with the horizon.

PLA
NS

PROJECT
CREDITS

PROJECT CREDITS

Architect

Ramón Esteve

Collaborating Architects

Anna Boscà
María Martí
Francisco Palomo

Collaborators

Tudi Soriano

Technical Architect

Emilio Pérez
Carolina Tarazona

Constructor

COVISAL FUTUR SL

Project

2016

Completion Date

2018

Location

Alicante

Surface

448.57 m2

Photography

Mariela Apollonio

Production and audiovisual

Alfonso Calza

Music

Henry Holzwarth
Papu Sebastián

Are you interested in Design Culture? Sign up to our newsletter

Name*
E-mail*
 

Please leave this field empty.

This site uses cookies to improve and optimize the user experience.

DO YOU AGREE?

Read cookies policy