Family
Pantheon

Tension of Emptiness

Location | Valencia
Year | 2017
Dimensions | 5x4x4 m

The Family Pantheon has been designed as a place that rekindles the memories from several generations.

The building has been materialised as a sculptural structure made of two wings converging at a point, thus creating an enclosure that surrounds an area that is opened but defined by the atmosphere produced between the void and the solid.

The Cor-Ten steel, the crystallisation of its oxide symbolising here eternity and the passage of time, is accompanied by a large piece of granite as an opening tombstone that gives access to the sepulchre.

PROJECT
CREDITS

Architect

Ramón Esteve

Project Team

Anna Boscà, María Martí, María Parra

REE Colaborators

Nacho Poveda

Technical Architect

Emilio Pérez

Constructor

COVOP

Fotografía y Vídeo

Alfonso Calza

Música

Henry Holzwarth
Papu Sebastián

Are you interested in Design Culture? Sign up to our newsletter

Name*
E-mail*
 

Please leave this field empty.

This site uses cookies to improve and optimize the user experience.

DO YOU AGREE?

Read cookies policy